Becsempészték Orbánt Baranyába

2018. április 3. 13:04 2018. ápr. 3. 13:04

Egyszer csak Harkányban termett a miniszterelnök, majd Vajszlóra görbítette a teret. Vajon Pécsre is ellátogat titokban, hátha akad itt is egy részeg kukás, vagy elkerüli a várost? Kockára teszik vajon az elnöki furgon épségét a városháza bejáratánál, vagy egy legyintéssel elintézi Orbán Csizi Pétert?

Váratlanul Harkányba érkezett Orbán Viktor – erről ír a Harkányi Hírek. Annyira váratlan volt ez, hogy a lap már csak a város fideszes polgármesterét tudta meginterjúvolni a villámvizitről. „A legfontosabb témák között harkányi fejlesztések és a gyógyfürdő fejlesztése szerepelt” - mondta a lapnak a fürdőváros polgármestere.

Orbán Viktor innen Vajszlóra utazott, ahol a Pécsi STOP-nak már négy éve sem sikerült a miniszterelnök közelébe kerülni. Itt most Berkecz Balázsnak, az Együtt politikusának ez sikerült, Orbán váratlan módon az utcán beszélt, erről élő videót is készített. Orbán kőkeményen migránsozott. „Nekünk semmit nem adnak ingyen” - mondta még a miniszterelnök, ám itt most nem az ezermilliárdokban mérhető alkotmányos költségre gondolt, hanem arra, hogy el kell menni szavazni.

Berkecz Balázst ismét megtalálták, az élő videó tanúsága szerint veréssel fenyegették és rángatták fideszes aktivisták. Havasi Bertalan, Orbán tanácsadója nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdéseire, jó munkát kívánt neki.

Orbán Nagy Csaba kampányát erősíti a megye déli részén. Nagy Tiffán Zsolt körzetében indul, miután a Fidesz kedvenc borászában feltehetően megbicsaklott a pártvezetés bizalma. Nagy Csabával ugyan nem bánik el esténként saját Facebook fiókja, mint elődjével, cserébe jóval kisebb az ismertsége. Húsvét előtt ezen kaláccsal és egyéb támogatásokkal igyekezett segíteni, de akadtak más gondok is a körzetben.

A nagy kérdés az: vajon Pécsre is becsempészik-e Magyarország miniszterelnökét, lesz-e újabb autós fogócska a városháza körül, mint Kósa Lajossal.

Ha pedig nem, akkor megint csak adódik a kérdés: mit üzen ez Pécsnek és fideszes jelöltjeinek?