Simon Wintermans: "amíg eredményt nem érünk el, folytatjuk"

2018. május 24. 12:17 2018. máj. 24. 12:17

Lassan két hete már annak, hogy Simon Wintermans átadta Páva Zsoltnak azoknak az aláírásoknak százait, melyek az anyák napjára időzített pécsi tüntetésen gyűltek össze az önkormányzat által működtetett újság, főszerkesztője és kiadója ellen, az önkormányzat részéről azonban még nem történt semmi. Wintermans leszögezte, amíg nem érnek el eredményt, nincs megállás.

Mint ismert, rendes nagy kokit kapott a pécsi önkormányzat lapja a május 6-ra, anyák napjára szervezett pécsi tüntetésen. Az ismert pécsi holland civil, egykori EKF-bringás szervezte megmozdulás fináljában ugyanis Pécsi Hírek százait ártalmatlanítottak jelképesen, majd pedig az önkormányzat bejárata elé borították őket.

A tüntetők követelték a városházi médiumokban a tisztességtelen és etikátlan szerkesztői gyakorlat és a gyűlöletkeltés azonnali befejezését, az ellenzéki erők arányos megjelenítését, a főszerkesztő azonnali leváltását, a kiadó ügyvezetőjének felelősségre vonását is.

A tüntetésen összegyűlt aláírások százait Simon Wintermans - aki ellen egy néhány fős tüntetést tartottak a Széchenyi teret betöltő megmozdulás után, melynek témája az volt, hogy egy több évtizedes fotón egy szovjet TÁNYÉRSAPKÁBAN pózolt, és ezt a képet állította be Facebook-profilképének a választás után - átadta Páva Zsoltnak egy levéllel együtt. Ennek idestova két hete már, de még semmi változásnak nincs nyoma - adta hírül Wintermans a közösségi oldalán.

"Már majdnem két hete telt el azóta, hogy személyesen adtam át a Városházán a több száz aláírást, amit a tüntetésen gyűjtöttünk. A levélben felszólítottuk a polgármestert, hogy érje el, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott Pécsi Hírek és Pécsma.hu fejezze be a sajtóetikát sértő magtartását, a főszerkesztőt és a felelős kiadót pedig vonják felelősségre. Volt, amikor még a bicikliutam miatt ültünk le Zsolttal, amit végül a polgármesteri keretéből támogatott. Most egy kicsit más volt a helyzet, de a beszélgetés baráti hangulatban folyt, annak ellenére, hogy világossá tettem, amíg eredményt nem érünk el, folytatjuk."

- áll a bejegyzésben.