Három hónapba is beletelhet a vizsgálat a lezuhant repülő ügyében

2018. június 2. 18:36 2018. jún. 2. 18:36

A Légügyi Hatóságnak 90 napja van arra, hogy kivizsgálja, mitől is zuhant le két ember halálát okozva a Magnus Aircraft kisgépe csütörtök délelőtt Pécstől nem messze.

A bama.hu cikke szerint csütörtökön délután érkezett meg Pécsre a Légügyi Hatóság szakértője, a rendőrség pedig légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.

Mint ismert, csütörtök délelőtt 10 óra után pár perccel a Magnus Aircraft Zrt. kétszemélyes eFusion típusú, kísérleti elektromos kisrepülőgépe a felszállás után nem sokkal kigyulladt és lezuhant az 58-as főút mellé a pogányi reptértől mintegy másfél kilométerre Szalánta irányában.

Lezuhant a Magnus gépe, ketten meghaltak - a cég nem nyilatkozik a vizsgálat végéig

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülőgép az 58-as főút mellett, Szalánta térségében - közölte a katasztrófavédelem csütörtök késő délelőtt. A balesetnek két halálos áldozata van. A Pécsi STOP úgy értesült, a Magnus Aircraft gépe volt a balesetet szenvedett légijármű.

A gépen két férfi tartózkodott, akik nem tudtak kijutni a kigyulladt repülőből. A balesetben a cikk szerint a 61 éves kecskeméti B. János és egy 42 éves férfi hunyt el.

Az eFusion típusú kísérleti kisrepülőgép tömege nincs fél tonna, ez annak köszönhető, hogy kompozit anyagokból állították elő a géptestet.

A bama.hu cikke szerint a Légügyi HAtóság szakértőjének az lesz a feladata, hogy kivizsgálja, ki a felelős a repülőgép lezuhánásért. A szekértői vélemény elkészítésére 90 nap, vagyis három hónap áll a rendelkezésére.