Hallgat az EMMI a kaposvári színházigazgató miniszteri biztosságáról

2018. augusztus 25. 15:22 2018. aug. 25. 15:22

Már letelt a törvényileg megszabott határidő, ám a kulturális államtitkárság nem válaszolt a kérdéseinkre, melyekben arról érdeklődtünk, tényleg miniszteri biztos lett/lesz Fülöp Péter kaposvári színházigazgató, mint ahogy ő állította.

Még június közepén nyilatkozta azt Fülöp Péter frissében kinevezett kaposvári színházigazgató a sonline.hu cikke szerint, hogy Fekete Péter kulturális államtitkár miniszteri biztossá nevezte ki. A feladatköréről akkor azonban nem mondott semmit.

Fülöp Péter a felújítás alatt álló színház bokrétaavató ünnepén:

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Csiky Gergely Színház Kaposvár added a new photo.

Augusztus elején a Pécsi STOP megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, miután sem a Magyar Közlönyben (és a hivatalos Értesítőben), sem pedig a kormány honlapján nem volt nyoma a kinevezésnek.

Azóta letelt a válaszadásra a törvényben előírt 15 nap, ám az államtitkárságtól semmi nem érkezett, mint ahogy a Közlönyben és a kormányzati honlapon sincs továbbra sem nyoma a kinevezésnek.

Jelen pillanatban tehát az a helyzet, hogy az államtitkárság épp magas ívben tesz a magyar törvényekre. Megkockáztatjuk, hogy valószínűsíthetően a kinevezés sem történt még meg.