Újra bíróság elé kell állnia a múltkor felmentett pécsi hajléktalannak

2018. november 14. 16:36 2018. nov. 14. 16:36

November 15-én reggel ismételten jelenése van a bíróságon annak a hajléktalan férfinak, akit október végén elsőként citáltak törvény elé Pécsett, miután szabálysértés lett az életvitelszerűen közterületen tartózkodás. Úgy tudni, ezúttal a közterületen való élés mellett más ok miatt is meg kell jelennie a tárgyalóban.

A 60 éves férfi múltkori tárgyalása nagy médiaérdeklődés mellett zajlott. A tárgyalás előtt a Város Mindenkié Pécs tüntetést szervezett a Pécsi Járásbíróságnál, a szervezet aktivistája, Aradi Fanni a hajléktalanság kriminalizálása ellen emelt szót. A férfi ügyében végül megszüntette az eljárást a Pécsi Járásbíróság.

Most a Szabad Pécs úgy tudja, hogy ismét bíróság elé kerül a férfi. Ezúttal az életvitelszerűen közterületen való tartózkodás mellett egy másik feltételezett szabálysértési ügyben is rendet kell vágnia a bíróságnak.

A lapnak dr. Kiss Gábor Mihály, a hajléktalan férfit ingyen védő ügyvéd elmondta, nem tartja életszerűnek, hogy valaki, akit három hete már bíróság elé vittek hajléktalanság miatt, ennyi idő alatt megnyugtató módon rendezni tudja az életét. A jogász a megszüntetett perben a múlt alkalommal arra is hivatkozott, hogy szerinte a magyar jogrendbe nem illeszkedik a hajléktalanság elleni jogszabálymódosítás. Ő is indítványozta, hogy forduljon emiatt a bíróság az Alkotmánybírósághoz, de ezt az érvelését Pécsett nem fogadták el - áll a cikkben.

A Szabad Pécs szerint a férfi tárgyalás reggel fél kilenckor lesz.