Áprilisban már a Keletiig közlekednek a pécsi vonatok

2019. március 5. 08:17 2019. márc. 5. 08:17

Április elseje és 18. között már újra a Keleti pályaudvarig közlekednek a pécsi InterCity- és egyéb vonatok, véget érni látszik a tavaly februárban életbe léptetett vágányzár. Hogy a húsvéti hosszú hétvége után milyen menetrend lesz, az egyelőre nem ismert, mint ahogy a Keleti pályaudvar május közepi bezárásának ütemezése sem.

Március 31-ig tart a pécsi vonalon, Százhalombatta és Kelenföld között a tavaly februárban életbe léptetett vágányzár.

A MÁV honlapján található friss vágányzári menetrend szerint április elseje és 18. között már újra a Keleti pályaudvarig fognak közlekedni a Pécsről induló InterCity- és egyéb vonatok. Nagytétény-Diósd és Pusztaszabolcs állomások között a 40-es vonalon pályakarbantartást is fognak végezni, emiatt pár vonat menetrendje kismértékben változhat.

Az április 18-ai dátum elsőre csalóka lehet, ám április 19-22. között van idén a nagypéntekkel indított négynapos húsvéti hosszú hétvége, amely alatt a vonatok menetrendje nagymértékben meg szokott változni.

Hogy a húsvét után milyen beosztásra állnak vissza a vonalon, az egyelőre még nem ismert. Mint ahogy az sem, hogy a Keleti pályaudvar május 13-26. közötti karbantartási bezárása miatt melyik másik pályaudvarra fognak érkezni a pécsi vonatok.