Vári egyelőre nem árulta el, honnan szerezte a telefonszámokat a kampányához

2019. július 12. 11:25 2019. júl. 12. 11:25

Egyelőre nem árulta el Vári Attila, a PSN Zrt. vezetője, reménybeli fideszes pécsi polgármesterjelölt, hogy honnan szerezték meg azokat a telefonszámokat, amelyeket kampányüzenettel zaklattak hétfőn. A telefonszámok egy része titkosított.

Mint ismert, hétfőn többeket hívtak fel egy +21-es körzetszámú telefonszámról, a bejelentkező Vári Attila pécsi fideszes polgármesterjelölt volt, aki egy rögzített üzenetben buzdított mindenkit arra, hogy ősszel az önkormányzati választáson rá szavazzanak.

A telefonos kéretlen kampányüzenet olyanokat is megtalált, akiknek a telefonszáma titkosítva van, és a Pécsi STOP úgy értesült, hogy a Pécsi Tudományegyetem telefonszámait is végighívták a Fideszhez közelálló telefonszámról.

Az ellenzéki szövetség közlemény adott ki az ügyben, melyben Várit budapesti telefonbetyárnak nevezték.

A Szabad Pécs megkereste Vári Attilát a PSN-es emailcímén, hogy mégis honnan sikerült a titkosított telefonszámokat megszerezni az automata kampányüzenetéhez, milyen adatbázist használtak, annak megszerzését pedig ki állta és mennyibe került.

Választ azóta sem kaptak.

A Pécsi STOP véleménye szerint a telefonos kampány mögött a Fidesz, a híres-hírhedt Kubatov-lista (ezt onnan sejtjük, hogy Vári telefonhívása előtt egy héttel ugyanarról a számról a szegedi fideszes polgármesterjelölt jelentkezett be kampányolni, ugyancsak rögzített üzenetben), valamint lelkes csinovnyikok állhatnak, az árát pedig gyaníthatóan közpénzből magánvagyonná avanzsálódott pénzből fizethették ki. A PTE-s telefonszámok megszerzése mögött viszont gyaníthatóan más metódus állhat.

Vári Attila egyébiránt alig egy hónapja lett ténylegesen pécsi lakos, erről bővebben ebben a cikkben írtunk. A Szabad Pécs ezzel kapcsolatban arra jutott, hogy a pécsi ingatlan valószínűsíthetően nem sajátja Várinak, hanem egy fővárosi cégtől bérli, amely mögött pécsi tulajdonosok állnak.

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs