A smart home, azaz az okosotthon áll az idei pécsi Pollack Expo középpontjában

2024. április 15. 14:18 2024. ápr. 15. 14:18

A smart home, azaz az okosotthon témája köré szerveződik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérnökkarának legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, a 17. Pollack Expo április 18-án és 19-én Pécsen - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az egyetemi hallgatók, az ipari szereplők és a mérnöktársadalom tagjai számára szervezett eseményen bemutatják, milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület, illetve hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő.
    

Open4Business 2024 - nyiss az üzletre Pécsett! címmel idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pollack Expo keretei között rendezi meg nemzetközi üzletember-találkozóját, amelyen az előre szervezett tárgyalásokon kívül számos lehetőség adódik az üzleti kapcsolatok elmélyítésére - írták.
    

A betétrendezvény középpontjában idén a gépipar, a gépgyártás, a fémfeldolgozás, az elektronika, a mérnöki tevékenység, az automatizálás, a klaszter-együttműködés áll.
    

Az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelyeként is funkcionáló Pollack Expón a kiemelt témák mellett idén az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE Műszaki és Informatikai Karának (MIK) gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, villamosmérnöki, valamint mérnökinformatikus szakos hallgatói építettek.
    

A PTE MIK által 17. alkalommal - a Pécsi Expo Centerben - megszervezett szakkiállításon több mint 100 szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők, akik mintegy 130 kiállító cég standján ismerhetik meg az újdonságokat.
    

A látogatók olyan látványos bemutatóknak lehetnek részesei, mint a 3D-nyomtatás, illetve a hallgatók számára meghirdetett zsaluzatépítő verseny - írták a közleményben.
    

A rendezvény részletes programja elérhető a pollackexpo.mik.pte.hu oldalon.

Forrás: MTI