Másfél milliárdos buszper: még vizsgálódnak

2017. február 10. 07:57 2017. feb. 10. 07:57

A választottbíróság Pécsnek adott igazat abban a buszos perben, amelyben mintegy másfél milliárd forint sorsa forgott kockán. A pervesztes Mecsekbusznál még vizsgálják a körülményeket és a jogorvoslat módját.

Mint írtuk: Páva Zsolt rövid sajtótájékoztatón számolt be a pécsi buszközlekedés körül folyó perek legfrissebb fejleményéről Pécs polgármestere. Páva Zsolt elmondta: jogszerűen járt el a korábbi pécsi busztársaság városi tulajdonosa, a Pécs Holding, amikor még 2011-ben átvette a menedzsmentjogokat a Mecsekbusztól, és új vezetőt nevezett ki a közösségi közlekedést akkor biztosító cég, a Pécsi Közlekedési Zrt. élére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság minap meghozott ítélete szerint.

A testület kimondta: jogszerűen nevezett ki új vezérigazgatót a pécsi busztársaság, a Pécsi Közlekedési Zrt élére az önkormányzati kézben lévő tulajdonos, a Pécs Holding Zrt. 2011-ben – mondta a polgármester. - A Mecsekbusz Kft. 1,5 milliárd forintos kártérítést követelt a Pécs Holdingtól, de a bíróság szerint nem történt károkozás, a követelés nem volt jogszerű.

Páva Zsolt akkor újságírói kérdésre elmondta: a döntés gyakorlatilag jogerős, bár nagyon bonyolult és szigorú feltételeknek megfelelve van még helye jogorvoslatnak.

Megkerestük az ügyben az ellenérdekelt felet, a Mecsekbuszt is. Ők az alábbi reakciót juttatták el lapunkhoz:

„A Mecsekbusz Kft. is megkapta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság ítéletét, és egyet ért Páva Zsolt polgármester azon kijelentésével, miszerint a döntés gyakorlatilag jogerős, bár nagyon bonyolult és szigorú feltételeknek megfelelve van még helye jogorvoslatnak. A jogorvoslat módját, a döntés körülményeit - annak indoklásával együtt- jelenleg is részleteiben, alaposan vizsgáljuk.”