Városháza: elütött 400 milliót a saját lapja

2017. március 24. 14:15 2017. márc. 24. 14:15

A pécsi városháza szerint a saját lapjuk újságírója ütött el 400 millió forintot a Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról szóló cikkben még februárban, ezért lett 400 milliós differencia az uniós közbeszerzési értesítőhöz képest.

Szinte sosem látott lendülettel reagált a pécsi városháza a Nemzeti Kosárlabda Akadémia kapcsán írt cikkünkre, amely szerint Páva Zsolt pécsi polgármester februárban az önkormányzati lapnak még 1,7 milliárd forintos beruházást emlegetett, erre az uniós közbeszerzési értesítőben 2,12 milliárd forintos lett a pályázat.

Az anomália kapcsán ugyanis megkérdeztük a városházát, ahonnan egy óra múlva a következő választ kaptuk:

"A forrásnövelés nem a közelmúltban történt, hanem bő egy esztendeje.

A Magyar Kormány már tavaly módosította a Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról szóló határozatát. A Magyar Közlöny 2016. évi 24. számában megjelent határozat értelmében a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia megvalósításáról és beruházási programjának megvalósításához összesen 2200,0 millió forintot rendeltek.

Az újságcikk tartalmát illetően minden bizonnyal egy félreütés következménye a megjelent szám, annak korrigálása ügyében kértük a szerző intézkedését.

Pécs számára a fontos, hogy megépül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A létesítmény ugyanis magas minőségű infrastruktúrát jelent, s nyugat-európai szintű hátteret biztosít a hazai kosárlabda sport, az utánpótlás-nevelés számára."

- olvasható az önkormányzat válaszában.

Foglaljuk össze röviden.

Már tavaly módosította a kormány a kosárlabda akadémia költségvetését 2,2 milliárd forintra, de amikor megkérdezte erről az önkormányzati lap idén februárban a város polgármesterét, valami zavar támadt az erőben,

[size="24"]és a 2,2 milliárdot sikerült 1,7 milliárdként rosszul leírni[/size].

Aztán ezt egészen mostanáig senki az égvilágon nem vette észre. Még az uniós közbeszerzési közlöny sem, ahol meg 2,12 milliárd forintról van szó.

Vagyis jelenleg 3 szám forog a köztudatban: a februári 1,7 milliárd, a közbeszerzési értesítő 2,12 milliárdja, és most az önkormányzat 2,2 milliárdja.

Próbáltuk itt a szerkesztőségben, de nekünk sehogy sem sikerült így melléütni.