Ufók vegzálták, most Kozármislenyben óv a migránsoktól

2017. május 10. 08:06 2017. máj. 10. 08:06

„Álljunk ki Magyarországért” címmel rendeznek országjáró fórumot Kozármislenyben. A házigazda Hoppál Péter államtitkár lesz, az előadást pedig az a Georg Spöttle tartja, akiért húsz éve még úgy jártak az ufók, mint Pataky Attiláért, ma pedig a Fidesz egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője.

A szerkesztőségünk birtokába jutott meghívó május 16-án este hat órára szól a kozármislenyi művelődési házba. A plakát szerint az országjáró fórum címe „Álljunk ki Magyarországért”, az előadó pedig Georg Spöttle lesz.

A német illetőségű úr az elmúlt pár évben a kormány bevándorláspolitikájának egyik arca lett. Rendszerint államtitkárok kísérőjeként tűnik fel, most Hoppál Péterre, az EMMI kultúráért felelős államtitkárára esett a választás. (Nyilván hogy ez ne zavarja meg az érdeklődőket, a pécsi illetőségű politikust egyszerűen csak országgyűlési képviselőként említi a meghívó – a szerk.)

Spöttle, talán nem árulunk el nagy titkot, nem Ferenc pápa nézeteit vallja a migráció kapcsán, sőt, állítólag még Nógrádi Györgyöt is kenterbe veri, de mi sajnos ezeket a nüanszokat már nem érezzük.

A német ex-rendőr, ha hinni lehet neki, igen színes életutat tudhat maga mögött. Ám bármilyen izgalmas munkakörökben is dolgozott, libanoni, szír, délszláv és öbölháborús kalandjai mind eltörpülnek ahhoz képest, hogy a kilencvenes években rendszeresen megkörnyékezték az ufók. A több alkalommal és formában lezajlott harmadik típusú találkozások és az általuk inspirált kutatások nyomán nemcsak Németországban vált a szürke idegenek szakértőjévé, de az 1994-es budapesti UFO-kongresszuson is fellépett.

Spöttléről anno a 444.hu írt igen beható cikket.