A Pécsi Törvényszékhez került a Pávát és Hoppált perlő Emberiség Erejével Alapítvány ügye

2018. január 16. 09:03 2018. jan. 16. 09:03

Elfogultságot jelentett a Pécsi Járásbíróság, így a Pécsi Törvényszékhez került az az ügy, amelyben Az Emberség Erejével Alapítvány perli személyiségi jogai megsértése miatt Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot és Hoppál Péter kulturális államtitkárt.

A per azért indult, mert 2017 év végén a pécsi közgyűlés elfogadott egy, Páva Zsolt polgármester által előterjesztett nyilatkozatot, mely kimondatlanul ugyan, de az Emberség Erejével Alapítvány ellehetetlenítése érdekében született.

Ebben leírták, arra kérik a pécsieket, ne adjanak helyet a "Soros-féle kampányközpontnak" bélyegzett alapítványnak, ne adjanak nekik bérbe, tulajdonba, használatba semmilyen helyiséget. Az alapítványnak egyébként az óriási sorosozás miatt új helyet kellett keresniük, mert a kiszemelt iroda tulajdonosa azt mondta, ilyen légkörben nem akarja nekik kiadni a helyet. Mostanra azonban megoldódott az alapítvány elhelyezése, találtak irodát, lett tető a fejük felett.

Hétfőn a Hír TV arról számolt be, hogy a per kapcsán elfogultságot jelentett a Pécsi Járásbíróság, így a Pécsi Törvényszékhez került az ügy. A pert a TASZ segítségével indította az Emberség Erejével alapítvány.