ÁSZ-vizsgálatot kértek a képviselők Kozármislenyben, korlátozták a polgármestert

2018. július 11. 14:17 2018. júl. 11. 14:17

Pár hónappal ezelőtt kértek a helyi képviselők az Állami Számvevőszéktől, hogy indítson vizsgálatot Kozármislenyben, mert úgy érzik, fogy a városka vagyona. A képviselők a független polgármesterrel sincsenek megelégedve, volt, aki már le is mondott emiatt.

Nincs minden rendben Kozármislenyben, a helyi önkormányzati képviselők az Állami Számvevőszékhez fordultak, hogy indítsanak vizsgálatot a város vagyonával kapcsolatban. Egy képviselő bejelentette lemondását, de akadnak még, akik szerint nem lehet együtt dolgozni a polgármesterrel.

A független polgármester Bíró Károlyt nemrég korlátozták is, az eddigi gyakorlat helyett (egymillió forint értékhatárig szabadon dönthet beszerzésekről a képviselőtestület felhatalmazása, engedélye nélkül) évente összesen háromszázezer forintot költhet el saját hatáskörében.

A pecsma.hu-nak nyilatkozott a lemondott képviselő Feleki Attila, aki elmondta, az ÁSZ-vizsgálatot azért kérték, mert voltak olyan döntések, amiknél felmerül, hogy szabályszerűen járt-e el a testület és a polgármester, vagy sem. Feleki szerint ahhoz képest, hogy a városkába elég szép mennyiségben érkezik a pénzügyi forrás (államtól, helyi iparűzési és egyéb adóból, stb.), egyre inkább úgy érzik, hogy fogy Kozármisleny vagyona.

A helyi televízió a legutóbbi közgyűlésen kinn volt, a háromórás felvételt itt lehet megtekinteni.

A képviselők azt is felpanaszolták a cikk szerint, hogy a mezőőr számára vásárolt terepjárót saját célra használta Bíró Károly, épp ezért ezen jogától is megfosztották nemrég.

Az is kiderült a lap szerint, hogy a polgármester még jegyzőként ellenezte a mislenyi focistadion felhúzását, polgármesterként már viszont támogatta az ötletet, csak a tervekben eredetileg szereplőektől eltérő helyszínen. (A cikk szerint emiatt a lelátón ülő nézők nem lának a szembesütő naptól sokat.)

De a stadion mellett lakóknak sincs sok nyugvásuk, volt olyan télen, hogy a létesítményből a rossz csatornázás miatt az udvaraikra folyt be a hólé - ezek miatt ők pert indítottak.

Bíró Károly akkor a helyi lapban így fogalmazott a stadionnal elégedetlenekre hivatkozva:

Azt gondolom, hogy ez a település, amit mi úgy hívunk, hogy KOZÁRMISLENY, nagyon gyorsan kiveti magából azokat a személyeket, akik ezen a hírnéven csorbítani akarnak. Közösségünk meglátása szerint az ilyen embereknek nincs helyük Kozármislenyben.

A stadion miatti állapotok kapcsán a Pécsi STOP még tavaly februárban kereste meg a polgármestert, erre azóta is várjuk a válaszát.

Bíró Károly az idén áprilisi országgyűlési választáson elindult független jelöltként a Baranya II-es választókörzetben, de aztán végül hamar vissza is vonta indulását.