Balaton melletti pártüdülő került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe

2018. július 26. 12:26 2018. júl. 26. 12:26

Tovább dagad Mészáros Lőrinc lassan mindent bekelebelező kisgömböc-birodalma: a legfrissebb hírek szerint az egykori felcsúti gázszerelőhöz most az egykori MSZMP-pártüdülő, a Club Aliga került közelebb. Az üdülőcentrumhoz a szállások és strandok mellett egy 167 állásos vitorláskikötő is dukál.

Közvetve megszerezte a Somogy megyei Balatonvilágoshoz tartozó Club Aliga, az egykori MSZMP-pártüdülő többségi tulajdonát az Appeninn Nyrt., jelentette be a cég közleményben.

Az Appeninn Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik a különféle Konzum elnevezésű érdekeltségek révén (melyek Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekkörébe tartoznak) - olvasható az Index cikkében.

"A vevő az Appeninn egyszemélyes leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. volt, az eladó az izraeli SRI-csoport holland bejegyzésű entitásai lehettek, a portéka pedig a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrésze, valamint a társaság irányában fennálló követelések" - áll a cikkben.

A lap szerint a "PRO-MOT a Club Aliga 37 hektáros területe és az üdülőkomplexum 167 férőhelyes kikötője mellett a magyar állam tulajdonában lévő, további 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is birtokolja. A tranzakció zárásának felek által kikötött véghatárideje 2018. december 20."

Az egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták, akkor került izraeli tulajdonban, az üdülőcentrumban a szállásokon és strandokon túl egy 167 állásos vitorláskikötő is megtalálható.

Az Index szerint az Appeninn a tőzsdén kiadott közleményben arról is írt, hogy a tranzakció lezárultával az üdülőkomplexumot az appeninn holdinghoz tartozó turisztikai vállalatok (Hunguest Hotel Zrt-vel és a Balatontourist Kft.) közreműködésével kívánják majd biztosítani.

Mészáros Lőrinc az utóbbi években egyre gyorsuló ütemben terjesztette ki befolyását a Balaton körül.

Kaposvárig ér a Balaton, Mészáros Lőrincék a Desedánál terjeszkednek

A Balatontourist Camping Kft. veheti bérbe a Kaposvár melletti Deseda tónál található négycsillagos kempinget. A cég Mészáros Lőrinc érdekeltségében áll, aki a Balaton körül elég sok kempinget és egyéb dolgokat is megszerzett már az utóbbi években. Csütörtökön adta hírül a Magyar Távrati Iroda (MTI), hogy a Kaposvár mellett fekvő Deseda tónál található négycsillagos kempinget tíz évre bérbe adta a somogyi megyeszékhely önkormányzata.