Péterffy pécsi vállalkozói hűségprogramot hirdet, ha győz

2019. április 5. 11:13 2019. ápr. 5. 11:13

Folytatódik a független pécsi polgármesterjelölt, Péterffy Attila Tavaszi hadjáratként március 15-én meghirdetett kampánya. Ezúttal a némileg kizsigerelt pécsi vállalkozások felé tett vállalást megválasztása esetére.

Mint ismert, Péterffy Attila, a jelenleg három ellenzéki párt támogatását bíró független polgármesterjelölt március 15-én 12 pontos, Tavaszi hadjáratnak elnevezett kampányt hirdetett, mint mondta, Pécs jövője érdekében. A polgármesterjelölt eddig három vállalását tette közzé: leszögezte, hogy Pécs határában nem épülhet atomtemető, ígéretet tett rá, hogy rendet tesz a pécsi parkolás terén és hadat üzent a város útjait beborító kátyúknak.

A Tavaszi hadjárat elérkezett a negyedik pontjához. Facebook-oldalán Péterffy Attila azt írta:

„Az elmúlt években folyamatosan nőttek a helyi vállalkozások terhei. Sok pécsi cég ennek ellenére kitartott és hűséges maradt városunkhoz. Itt az ideje, hogy megbecsüljük ezen vállalkozásokat. Ennek érdekében megválasztásom esetén bevezetem a Pécsi Vállalkozói Hűségprogramot."

Péterffy kifejtette: a célja az, hogy a vállalkozások újra megbízhassanak a városvezetésben. A polgármesterjelölt által kigondolt hűségprogram lényege, hogy a városban több éve szabályosan működő, pécsi székhellyel rendelkező adófizető vállalkozások részére évekhez kötött adókedvezményt, illetve díjcsökkentést vezet be megválasztása esetén.

Pécsről sok mindent el lehet ma mondani, de azt nem, hogy adóparadicsom lenne. Legutóbb 2018 januárjában emelkedtek jelentősen a vállalkozások terhei, többek között az üzletek építményadója. Ám ez meg sem kottyant a vállalkozásoknak ahhoz képest, amit 2012-ben művelt a fideszes városvezetés az adókkal.

2012-ben szüntette meg a Fidesz a városban a 65 négyzetméternél kisebb lakások és a 80 négyzetméternél kisebb családi házak adómentességét. A vállalkozási célú ingatlanok építményadója a belvárosban 1200, a külvárosban 1000 forintra nőtt az addigi 500-ról. 2012-ben vezette be a Fidesz érdemben a telekadót is. Az 1500 négyzetméteres vagy kisebb telkek addig adómentesek voltak, és afelett is csak 5 forint volt a négyzetméterenkénti mérték. De 2012-ben szállt el az iparűzési adó is: 2,5 millió forint nettó árbevételig addig nem kellett Pécsen fizetni, azóta mindennemű vállalkozást 2%-os adó sújt, szóval a túlélő vállalkozásoknak valóban van, vagy hát lenne miért hálásnak lenni.

Forrás: pecsistop.hu