Harkányi ingatlanügy: 50 milliónál nagyobb hűtlen kezelést gyanítanak?

2016. november 28. 08:03 2016. nov. 28. 08:03

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályára került át a harkányi ingatlanügy nyomán elrendelt nyomozás - értesült a Pécsi STOP. Ötvenmillió forintot meghaladó, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt megy a vizsgálat.

A Siklósi Rendőrkapitányságról a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Gazdaságvédelmi Osztályához került át a harkányi ingatlanügy kapcsán elrendelt nyomozás - értesült a Pécsi STOP. Portálunk úgy tudja, az áttételre azért volt szükség, mert a vizsgálódás során kiderült, a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja meghaladja az 50 millió forintot - bár az egyelőre rejtély, hogy hogyan -, a törvényi előírások pedig ilyen esetben a megyei rendőr-főkapitányságok hatáskörébe utalják az ilyen jellegű nyomozásokat.

A harkányi ingatlanügy még október végén pattant ki, mikor kiderült, a település fideszes alpolgármestere 10,4 millióért tudott megvenni egy ingatlant - mely eredetileg az önkormányzaté volt, de egy ingatlancserével egy alapítványhoz került, ettől vette meg Remmert Ferenc - úgy, hogy az egy 2013-as ingatlanbecslés szerint 18 millió forintot ért. Baksai Tamás fideszes polgármester és az alpolgármester sajtóközleményt adtak ki, melyben az volt olvasható, hogy az ingatlan értékbecslése furcsa módon változott. Emiatt a polgármester vizsgálatot rendelt el.

Harkányi civilek az ingatlanügy kapcsán november elején tettek feljelentést jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt. A feljelentésüket a Siklósi Járási Ügyészség befogadta, a nyomozás lefolytatására pedig a Siklósi Rendőrkapitányságot jelölte ki novemberben - írtuk korábbi cikkünkben.