Szuperkonzultáció – ilyet még nem látott Pécs!

2017. augusztus 28. 19:22 2017. aug. 28. 19:22

Nem csak hogy teljesen rátelepedett az ellenzékiség látszatát végleg levetkőző ÖPE a város anyagi gondjai megoldására összehívott közgyűlésre, de azt valami olyan elképesztően kreatív módon tették, hogy ha nem vigyáznak, még a parlamenti küszöböt is megugorják.

Az ugye megvan, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület nem csak hogy egy huszárvágással ellehetetlenítette a Jobbik kezdeményezését egy rendkívüli közgyűlés összehívására, de egy másik, az előzőnél semmivel sem egyenesebb huszárvágással gyakorlatilag lenyúlták az ötletet.

Aztán ugye az is megvan, hogy mennyire nagyon de nagyon meleg fogadtatásra talált mindez Páva Zsolt polgármester részéről.

Arra persze már csak az igazán jó memóriával megáldottak emlékeznek, hogy a nem túl rég múltban már pedzegettük azt: most akkor mennyire őszinte is az ÖPE ellenzékisége.

Alighanem az elmúlt másfél hét rávilágított: az ÖPE kábé annyira önálló és ellenzéki, mint mondjuk a CÖF, ha sikerült is néha kicsit kibújni a Fidesz hóna alól, most már iszkolnak vissza a biztonságot jelentő akolba, ami kissé izzadtságszagú, de meleg és puha.

Na, erre a 19-re sikerült a szervezetnek lapot húznia a hétfő délutáni közleményével, amivel bizonyították: nem csak önálló, harcos civilek, de bizony kreatívak és innovatívak is. Ha volt is nemzeti konzultáció, akárhányszor duruzsolt Páva Zsolt robothangja a pécsiek fülében többé-kevésbé fontos ügyekben a tanácsukat kérve, az ÖPE új, frenetikus ötlete mindent visz.

Szótagoljuk együtt: ÖTLETLÁDA!

Bizony, nem csak hogy kitalálta, majd megszervezte, hogy hamar ülésezzen a pécsi közgyűlés, de az ÖPE a pécsieket is megkérdezi, ők vajon hogyan csökkentenék a kiadásokat, növelnék a bevételeket.

A pécsieket, akik mindig nyernek, akik ezt elmondhatták (volna) eddig végtelen mennyiségű közmeghallgatáson, képviselői fogadóórán, közösségi oldalakon, de nem tették, mert lusták voltak, most elvihetik egy cetlin a legközelebbi ötletládáig (már a nevéről is süt a kreativitás), hogy ezzel megmentsék a várost, naggyá tegyék az ÖPÉ-t és rajta keresztül a Fideszt. És hogy nagylelkűségükről is tanúbizonyságot tegyenek, bizonyítva, hogy kreatív holló a kreatív hollónak nem vájja ki a szemét, íme a közlemény kulcsmondata:

„Nincs előre feltett kérdés, mindenki szabadon gondolkodhat és fogalmazhat meg minden javaslatot, lehetőleg minél konkrétabb formában.”

Szóval nosza, berúgni az ötletmotort, felpattanni az öltetrollerre, felfújni az ötletlasztit, meghámozni az ötletrépát, és irány a legközelebbi ÖTLETLÁDA.

Azt már ne is mondjuk, hogy ezeket az ötletládákat olyan elképesztően ellenzéki helyeken teszik ki, mint mondjuk a pécsi városháza, vagy a szintén civil és önálló Fodor Ibolya uralta civil és önálló KÉK Egyesület irodája.

Ha most nem rázza le magáról az erős, független és nagyon civil Pécs az ötlettelenséget és az adósságspirált, akkor soha.