A Tettyénél is minden szép és jó, mehet is a prémium a vezérigazgatónak

2018. május 26. 07:18 2018. máj. 26. 07:18

A Tettye Forrásház Zrt. igazgatója is megkapta a prémiumát, bár olyan munkálat is szerepelt a tavalyi prémiumfeladatai közt sikeresen teljesítettként, ahol a látványos munkavégzés csak idén indult el.

Minden évben május végén határoz arról a pécsi önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottsága, hogy a városi cégvezetők vajon jól teljesítették-e az előző évben nekik kirótt prémiumfeladataikat, és ha igen, akkor az évi többmilliós fizetésük mellé megkaphatják-e az ugyancsak többmilliós prémiumukat.

A Tettye Forrásház Zrt. esetében sincs másképp, Sándor Zsolt vezérigazgató is jogosult prémiumra, ami az éves alapbérének 70 százaléka.

Sándor Zsolt személyi alapbére havi bruttó 1,2 millió forint a cég honlapján feltüntetett adatok szerint, vagyis tavaly bruttó 14,4 millió forintot kapott (plusz ehhez jött még havi nettó 8300 forintos cafetéria). Ennek 70 százaléka 10,08 millió forint.

Az előterjesztésnek Decsi István alpolgármester az előadója, a dokumentumban ez is olvasható:

"Az éves beszámoló szerint a Társaság 2017. évi adózás előtti eredménye 37.680 ezer Ft (vagyis 37 680 000 forint - a szerk.), amely a tavaly elkönyvelt 53.067 ezer Ft-hoz viszonyítva némi eredménycsökkenést mutat. A társasági adófizetési kötelezettség 2017. évben 24.859 ezer Ft volt, vagyis a mérleg-fordulónapi adózott eredmény 12.821 ezer Ft."

Arról az előterjesztés egy szót sem szól, hogy tavaly az önkormányzat lógott a Tettyének bruttó 65,7 millió forinttal, de a hitelekről sem ejtett szót az alpolgármester, mint ahogy arról sem, hogy a szennyvíztisztító-telep felújításánál is kissé megszaladtak az árak.

Sándor Zsoltnak hat prémiumfeladatot írtak elő, ebből az egyik a következő volt: a "Magaslati-Surányi-Angster" úti úthálózat-fejlesztéshez kapcsolódó közmű-rekonstrukciós munkák megkezdése és minél nagyobb teljesítése a tárgyévben.

A prémiumfeladatokat soroló mellékletből kiderült, hogy ezt is teljesítette a vezérigazgató, merthogy a Magaslati úti vízhálózati rekonstrukcióhoz szükséges anyagokat előre megrendelték, a közműfelújítás utáni ideiglenes helyreállítási terveket is kidolgozták. Maga a tényleges munka azonban csak idén februárban indult meg a területen.

A Pécsi STOP úgy tudja, a pénzügyi bizottság megszavazta a beszámolót a prémiummal együtt.