A saját beruházása csúszik, de a városháza a Magyar Közút felújításán háborog

2018. szeptember 4. 12:38 2018. szept. 4. 12:38

Odacsapott a Magyar Közútnak egy dörgedelmes hangvételű közleményben a pécsi városháza, mert lassú a felújítás a Siklósi úton és az "egypúpú" felüljárón. Akkor kevésbé volt vehemens a városvezetés, amikor kiderült, a Bálicsi úti új összekötő út csúszik laza negyedévet.

Dörgedelmes hangvételű közleményben ment neki a Magyar Közútnak a pécsi önkormányzat kedden, mivel óriási dugók alakultak ki a Siklósi úton és a Siklósi úti Árpád-felüljárónál (az "egypúpúnál") az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalomban.

"A városvezetés ezért határozottan felszólítja a feladatot végző vállalatot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb befejeződjenek a felújítások, gyorsítsák fel a munkálatokat, s az eddigieknél hatékonyabb forgalomszervezéssel segítsék a közlekedőket"

- olvasható a közleményben.

Egyébiránt a Magyar Közút hétfőn jelentette be, hogy a Siklósi úton a hét második felében éjjel is aszfaltozni fognak, meggyorsítva ezzel a munkálatokat. Bővebb információkat a lezárásokról itt olvashatnak.

A Magyar Közút áprilisban állt neki a felüljáró felújításának, a célra egymilliárd forintot terveztek be, és már akkor úgy saccoltak, hogy októberre lesznek készen. Tény és való, a felújítás kezdete óta nem egy leányálom a közlekedés Pécs belvárosi területei és a kertvárosi részek között.

"A közútkezelőket arra szólította fel a városvezetés emellett, hogy a következő időszakban kísérjék még nagyobb figyelemmel, s ellenőrizzék a város forgalmi helyzetét, annak alakulását és indokolt esetben további intézkedéseket, beavatkozásokat kezdeményezzenek, szükség esetén kérjék rendőri forgalomirányítók segítségét.

Mindezekkel együtt továbbra is nagy szükség lesz pécsiek türelmére az előttünk álló hetekben, ugyanakkor a forgalomszervezés és a felújítások hatékonyabbá tételével csökkenthetők is lesznek a közlekedési nehézségek"

- zárul a közlemény.

Érdekes módon akkor nem annyira lehetett hallani az önkormányzat mindent átható hangját, mikor július végén kiderült: az eredetileg augusztusra befejezni tervezett új összekötőút (amely a Bálicsi útról vezeti le a forgalmat a Petőfi utca-Alkotmány utca kereszteződésébe) csúszni fog. Méghozzá augusztus 3. helyett november 30. lesz a projekt befejezésének dátuma.

Azt csak halkan tennénk hozzá, hogy a Magaslati út-Surányi utca-Angster út viszonylaton tavasz óta zajlik a víziközmű-rekonstrukció, szeptember közepétől várhatóan október végéig a Surányi utcán zajlik az ivóvízhálózat cseréje a Hunyadi út és az Angster út között. Mindeközben azonban a már korábban ideiglenes aszfalttal burkolt részeken beindul az önkormányzati útfelújítás, az első etap a Magaslati útra van tervezve - mindez útzárásokkal fog járni. Vagyis a közlekedés a hegyoldalban sem lesz egyszerűbb még egy ideig.